U Rychtáře
Restaurace
Stylová restaurace v historické budově bývalého Kubrova statku ze 16 stol. jenž je součástí moderního hotelového komplexu MERITUM.
Ideální prostředí pro konání svatebních hostin, rautů, firemních akcí i rodinných oslav. Výtečná česká i mezinárodní kuchyně, šíroký výběr moravských vín. Výběr ze 4 salónků o kapacitě pro 10 až 60 hostů.
Fotogalerie
Nabídka jídel
STUDENÉ PŘEDKRMY
100g Moravské uzené s okurkou a hořčicí
100g Pražská šunka s okurkou a máslem
100g Kuřecí koktejl s toasty (s ledovým salátem)
80g Zelený chřest v šunce
80g Hovězí Carpacio s Parmezánem, zdobené čerstvou Rukolou
1ks Sendvič „Napoleon“ (šunka, třená Niva, Rukola)
STUDENÁ JÍDLA
200g Uzenářský talíř pana Rychtáře
200g Variace sýrů a oliv
250g Obložený talíř „MERITUM“
(3 druhy sýrů, uzené maso, šunka, máslo, kyselé cibulky a okurky)
(na požádání připravíme)
150g Tataráček z pravé Argentinské svíčkové, topinky
K PIVU A VÍNU (PRO MALÉ JEDLÍKY)
1ks Nakládaný Hermelín
150g Smažené cibulové kroužky s pikantní omáčkou)
150g Smažené sépiové kroužky s česnekovou omáčkou
3ks Čertovi topinky
1ks Grilovaná papriková klobása, hořčice, čerstvý křen, okurka, pečivo
Grilled sausage, mustard, fresh horseradish, cucumber, bread
3ks Chléb se sádlem, škvarkama a jarní cibulkou
POLÉVKY
0,25L Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
0,25L Česnečka se sýrem a krutony
0,25L Polévka dle denní nabídky
TEPLÉ PŘEDKRMY
200g Brokolice se sýrovou omáčkou
150g Drůbeží játra na cibulce a slanině
150g Omeleta s Bretaňskou zeleninovou směsí
100g Kuřecí maso se špenátem v palačince
100g Mydlářova pikantní řezanka z vepřového karé, pečivo
TĚSTOVINY A RIZOTA
350g Tagliatelle s kuřecím masem a špenátem
350g Tagliatelle „Aglio olio“ s česnekem a chilli papričkami
350g Tagliatelle s krevetkami a krabím masem
350g Tagliatelle con funghi ( s pravými hřiby)
350g Dijonské gnocchi s vepřovou panenkou
350g Gnocchi se šunkou a rokfórovou omáčkou
300g Hříbkové rizoto
RYBY
200g Steak z lososa s francouzskou zeleninou
200g Steak z lososa z holandskou omáčkou
a pošírovanými zelenými fazolkami
200g Steak z tuňáka na listovém špenátu
s bramborovým pyré a baby karotkou
250g Pstruh s bylinkovým máslem
250g Pstruh ve slaninové košilce
10g Pstruh – nadváha
150g Tatarský biftek z lososa, tousty
NĚCO MÁLO Z FRITURY
150g Svatováclavské kuřecí řízečky
150g Smažený vepřový řízek s citronem
200g Smažené žampiony, tatarská omáčka
100g Smažený Hermelín, tatarská omáčka
150g Smažený sýr, tatarská omáčka
150g Statkářské kuřecí nudličky
150g Kuřecí rolka plněná listovým špenátem a sýrem
DRŮBEŽÍ MASO
200g Kuřecí závitek s hříbkovou omáčkou
200g Kuřecí steak zapečený s chřestem
200g Kuřecí prsa zapečená s Hermelínem
(steak, zeleninová směs s olivami a červeným vínem)
150g Asijská směs
(pórek, paprika, cibule, černé houby)
200g Kuřecí soté na Indický způsob s jablky
(pórek, smetana, kari, jablka)
200g Kachní prsa na pepři se smaženou cibulkou
500g Grilovaná kuřecí křidélka a stehýnka s česnekovou
a BBQ omáčkou, pečivo
VEPŘOVÉ MASO
200g Přírodní vepřový řízek na žampiónech
200g Mandlová panenka se zeleninou
200g Panenka marinovaná v čerstvých bylinkách
200g Panenka s rokfórovým přelivem
200g Dijónské medailónky z panenky
200g Vepřové medailonky „CALVADOS“
250g Vepřový kotlet plněný listovým špenátem a šunkou
150g Mexické nudličky
HOVĚZÍ MASO
200g Vídeňská roštěná
200g Rumpsteak s bylinkovým máslem
200g Balkánská roštěná
200g Svíčkové řezy s brusinkovou omáčkou a jablky
200g Biftek na zeleném pepři
300g Královský biftek se slaninou, kukuřičným klasem,
rokfórovým přelivem a bramborovou trávou
SPECIALITY ŠÉFKUCHAŘE
200g Kachní frikasé s restovanou zeleninou
200g Živohošťský špíz s andalůzským dresinkem a bramboráčky
(kuřecí a vepřové maso, slanina, paprika, cibule)
300g Jehněčí kotletky na listovém špenátu
200g Vepřový steak v mandlích s třešňovou zálivkou
400g Vepřový steak „COLORADO“ s BBQ omáčkou
ČESKÁ KUCHYNĚ
300g Kachní stehýnko, variace knedlíků, bílé a červené zelí
200g Moravské uzené, bramborové knedlíky, zelí
150g Minutkový hovězí guláš z roštěné, houskové knedlíky
400g Jedlíkův talíř (kachní stehýnko, klobása, vepř. uzené, variace
knedlíků, červ.+ bílé zelí
1ks Pečené vepřové koleno, hořčice, čerstvý křen, pečivo
SALÁTY
250g Tomatový s kukuřicí
250g Okurkový
300g Šopský
300g Řecký
300g Caesar s grilovanými kuřecími prsíčky
300g Salát s kuřetem a medovým dresinkem
300g Rotterdamský salát s kousky smaženého sýru
300g Salátová mísa s tuňákem
300g Caprese (mozzarela s tomaty)
PŘÍLOHY
200g Vařené brambory/ Boiled potatoes
200g Farmářské brambory/Farmers potatoes
(slanina, cibulka) (with bacon and onion)
200g Opékané brambory/Fried potatoes
200g Americké brambory/American potatoes
200g Hranolky/Chips
200g Krokety/ potato croquettes
200g Bramborové pusinky/Pommes Duchesse
150g Cibulové kroužky/Fried onion rings
3ks Bramboráčky/ Potatoes pancake
200g Dušená rýže / rice
200g Kari rýže/curry rice
200g Dušená zelenina/Stewed vegetables
150g Listový špenát/Leaf spinach
1ks Grilovaný kukuřičný klas/ Grilled cob
200g Fazolky na slanině /French beans with bacon
250g Grilovaná zelenina
(lilek, cuketa, paprika)
Grilled vegetables
(nightshade, courgette, red pepper)
DEZERTY
Horká láska
(horké maliny, vanilková zmrzlina)
Dánský zmrzlinový pohár
(vanilková zmrzlina, horká čokoláda, šlehačka, )
Zmrzlinový pohár „MERITUM“
(3 druhy zmrzliny, ananas, broskev, třešně, mandle, vaječný likér, šlehačka)
Tiramisu
Medovník
Krém brulléé
Palačinka s džemem a šlehačkou
Palačinka se zmrzlinou a ovocem
Domácí jablečný závin se šlehačkou
OMÁČKY, DRESINKY
50g Česnekový dresink/Garlic dressing
50g Rokfórový dresink /Blue cheese dressing
50g Medový dresink/Honeyed dressing
70g Andalůzský dresink/Andalusian dressing
50g Barbecue omáčka/Barbecue sauce
50g Sýrová omáčka/Cheese sauce
50g Rozmarýnová omáčka/rosemary sauce
70g Holandská omáčka/Dutch sauce
50g Tatarská omáčka/Tartar sauce
50g Čerstvý křen/Fresh horseradish
30g Hořčice/Mustard