right_col_icon1.gifFlambée restaurant

Restaurace

I po patnácti letech fungování na trhu nabízíme vysokou a kvalitní gastronomii orientovanou italskofrancouzkým stylem, složenou jen z těch nejvybranějších a nejčerstvějších surovin. V románském sklepě ze 11. století, který se nachází v blízkosti Staroměstského náměstí, jímž prošla celá řada světoznámých osobností, předvádíme kouzla našich kuchařů v čele s kreativním Fabianem Gysi, který udává celému týmu směr a cíl.

Přijďte ochutnat degustační menu české či mezinárodní kuchyně, dny ústřic, lanýžů, chřestu i jiných sezónních pochutin… Oslavit výročí, svatby, narozeniny, svátky Vánoční či Silvestra nebo třeba jen užít příjemných chvil za přispění profesionálního servisu. Sommeliérů, znalých stovek značek vín, jenž náš restaurant ukrývá mezi kamennými zdmi i samozřejmě nabízí. To vše a mnohem víc můžete prožít každý den od 11:30 do 24:00 hodin.

Kontakt
Ulice a číslo: 
Husova 5
Město: 
Praha
Kraje a velká města: 
Praha 1
PSČ: 
110 00
E-mail: 
info@flambee.cz
Telefon: 
224 248 512, 224 401 231
Detail restaurace
Typ restaurace: 
americké restaurace
Letní zahrádka: 
Nemáme
Extra salonek: 
Máme extra salónek
Dětský koutek: 
Nemáme
Vegetarián. jídla: 
Nevaříme
Pořádání akcí: 
Pořádáme akce
Wi-fi: 
Nemáme
TV: 
Nemáme
Klimatizace: 
Máme klimatizaci
Nekuřácká: 
Jsme nekuřáci
Parkování: 
Máme Parkoviště
Výběr vína: 
Máme výběr vín
Platba kartou: 
Bereme platební karty

Fotogalerie

fotka
fotka
fotka
fotka
fotka

Nabídka jídel

Týdenní menu: 

 

PŘEDKRMY

STARTERS

 

 

Salát s gratinovaným kozím sýrem Chevre du Poitou

s pečenými cherry rajčátky a studenou fíkovou emulzí

Salad with gratinated Chevre du Poitou goat cheese,

roasted cherry tomatoes and cold fig reduction

450 CZK

 

Marinované plátky tuňáka servírované s musem z bílých fazolí a

kaviárovou omáčkou

Marinated tuna slices served with mousse of white beans and

 caviar sauce

580  CZK

 

Carpacio ze středomořské chobotnice s vinigretem

 z pečeného česneku a citrónovým konfitem

Mediterranean octopus carpaccio

with roasted garlic vinaigrette and lemon confit

480 CZK

 

Terina z husích jater Foie gras s jemným fíkovým pyré a

teplým jablečným salátkem s pěnou z portského vína

Terrine of goose Foie gras with light fig purée and

warm apple salad with a port vine foam

790 CZK

 

 

 

 

 

 

 

TEPLÉ PŘEDKRMY

HOT STARTERS

 

 

 

Krémová polévka z kanadského humra

Creamy soup of Canadian lobster

450 CZK

 

 

Petrželové rizoto s domácí šunkou z králíka

a ořechovým  vinaigretem

Parsley risotto with homemade ham of rabbit

 and nut vinaigrette

380 CZK

 

 

Sotýrovaní ráčci v krému z čerstvých lišek s Foie gras kus-kusem

Sautéed crayfish in fresh chantarelle crème with foie gras couscous

590 CZK

 

 

Prsíčko z královského holuba plněné foie gras, podávané

se šťouchanými brambůrky a omáčkou z konfitované šalotky

King pigeon breast stuffed with Foie gras, served with mashed potatoes

and confited shallot sauce

490 CZK

RYBY

FISH

 

 

Polovina kanadského humra na humrovém másle

 s jemnými domácími nudlemi a bílou lanýžovou pěnou

Half of a Canadian lobster in lobster butter,

with fine homemade noodles  and white truffle mousse

980CZK

 

Mušle Sv. Jakuba s pyré z uzeného květáku a teplým

salátem z kapar

St. Jacobs scallops completed with purée of smoked

cauliflower and warm capers

980 CZK

 

Steak z Bretaňské kambaly s domácími tortelínami plněnými pečenou

dýní na šalvějovém másle a teplým salátem z pórku

Steak of Brittany turbot with homemade tortelliny stuffed with baked

pumpkin on sage butter and warm leek salad

1190 CZK

 

Pečený steak z halibuta s tatarem z francouzkých slávek a rizotem

 z černého kořene

Roasted halibut steak with French mussels tartare and

 black root risotto

980 CZK

 

Na olivovém oleji opečený steak ze skotského lososa

 s kroupovým rizotem

Scottish salmon steak baked in olive oil,

served with barley risotto

690 CZK

MASA

MEAT

 

 

Kachní prso s omáčkou z granátových jablek s kořeněným

 červeným zelím a bramborami vařenými v másle

Duck breast with pomegranate sauce, spiced red cabbage

 and buttered potatoes

690 CZK

 

Jehněčí kotletka,  jemný krém z  jeruzalémských artyčoků s bolognese omáčkou

a mascarpone polenta s jehněčí ledvinkou

Lamb chop, mild Jerusalem artichoke crème, Bolognese sauce

and mascarpone polenta with lamb kidney

880 CZK

 

Zauzený hřbet z pyrenejského selátka s fazolovým pyré, parmezánovými noky,

 canelona plněná confitem z kolínek

Smoked loin of Pyrenean suckling pig with bean purée, Parmesan gnocchi

and cannelloni stuffed with pork leg confit  

790 CZK

 

Striploin hovězí steak s pečenými bramborami, pažitkovým cream-fresh

a lanýžovou omáčkou

Striploin beef steak with baked potatoes, chive cream-fresh

and truffle sauce

1190 CZK

 

Steak z Irské svíčkové plněný foie gras s bylinkovým musseline

a domácími tagliatelemi

Irish sirloin steak stuffed with foie gras with herb musseline and

homemade tagliatelles

980 CZK

 

Dušené hovězí líčko z plemene Angus se smetanovou omáčkou, pečenými hřiby a karlovarským knedlíkem

Steamed cheek of Angus beef with creamy souce, roasted forest

mushrooms and Carlsbad dumpling

690 CZK

Dezerty

Desserts

 

 

 

SORBETS                                ICE CREAMS

 

                               

 

Citrónový  s červeným pepřem          Ananasová s lískovými ořechy

Lemon sorbet  with red pepper         Pinapple with hazelnuts       

120 CZK                                          120 CZK

                                                                                         

Mučenko-banánový                         Vanilková   

Passion fruit-banana                        Vanilla

120 CZK                                          120 CZK

                                                                                        

Thajské mango                                 Caffe Latte

Thai mango                                       120 CZK     

120 CZK

 

Cosmopolitan                                    Slaný karamel

120 CZK                                          Salted caramel

                                                         120 CZK

 

DESSERTS

 

Mascarpone sabayone s křupavýmí jablečnými knedlíčky a čerstvými jahodami

 Mascarpone sabayone with crispy apple dumplings and fresh strawbeeries

260 CZK

 

Vanilkové Créme Brulée s lesním ovocem

Vanilla Créme Brulée with forest fruit

220 CZK

 

Staročeský trhanec s lesním ovocem a vanilkovou pěnou

Old Bohemian pancake with forest fruit and vanilla foam

180 CZK

 

Flambované Crepes Grand Marnier s caffe late zmrzlinou

Flambéed crêpes Grand Marnier with caffé latte ice cream

590 CZK

 

Valhorna čokoládový dortík s pomerančovou pěnou

a domácí vanilkovou zmrzlinou

Valhorna chocolate cake with orange mousse

and homemade vanilla ice cream

290 CZK

 

SÝRY

VARIACE SÝRŮ Z NAŠEHO VOZÍKU

s fíkovou hořčicí a rozmarýnovými jablečnými povidly

CHEESES

A SELECTION OF CHEESES FROM OUR TROLLEY

with fig mustard and rosemary apple jam

4 druhy / types

390 CZK

Jídelníček: 

Tasting menu

 

 

 

Carpaccio z kanadského humra s Hennessy želé

s temperovanou ústřicí

Carpaccio of Canadian lobster with Hennessy jelly

and oyster tempura

 

 

Teplý steak z husích jater foie gras, s pečenými hřiby a datlemi v porto karamelu

Warm steak of goose liver Foie Gras, with roasted cep and date glazet in port caramel

 

 

Mušle Sv. Jakuba doplněná pyré z uzeného květáku

A teplým salátkem z kapar

St. Jacobs scallops completed with purée of smoked cauliflower and warm capers

 

 

 

Capuccino z čerstvých lišek s telecím brzlíkem

Capuccino of fresh chantarelles with weal sweatbread

 

 

Petrželové rizoto s domácí šunkou z králíka a ořechovým vinagretem

Parsley risotto with homemade ham of rabbit and nut vinaigrette

 

 

Jehněčí kotletka,  jemný krém  z  jeruzalémských artyčoků

s bolognese omáčkou  a mascarpone polenta s jehněčí ledvinkou

Lamb chop, mild Jerusalem artichoke crème, Bolognese sauce

and mascarpone polenta with lamb kidney

 


Sorbet z Thajského manga

Sorbet of Thai mango


 
Valhorna čokoládový dortík
s pěnou z krvavých pomerančů a domácí vanilkovou zmrzlinou

Valhorna chcocolate cake with foam of red oranges and homemade vanilla ice cream

 

 

 

Menu                                            2790,-

Menu + Dom Perignon 0,15l       3790,

 

 

 

 

 

 

 

TRADITONAL MENU

 

 

Kauldoun silný slepičí vývar se zeleninou a domácími  nudlemi

Kauldoun strong consommé with vegetables and homemade noodles

 

Konfinované kachní stehno s omáčkou z hrubozrnné hořčice, kysaným bílým zelím a domácími haluškami

Confited duck leg with wholegrain mustard jus, sour cabbage and homemade gnocchi

 

Dušené hovězí líčko z plemene Angus se smetanovou omáčkou, pečenými hřiby a karlovarským knedlíkem

Steamed cheek of Angus beef with creamy souce, roasted forest mushrooms and Carlsbad dumpling

 

Staročeský trhanec
s lesním ovocem a vanilkovou  pěnou

Old Bohemian pancake

with forest berries and vanilla foam

 

 

 

1890,-