right_col_icon1.gifRestaurant Šárka

Restaurace

ČARODĚJNICE 2009

(restaurant Šárka zahajuje sezónu 2009)

Ve čtvrtek 30.4. jsme pro Vás připravili „čarodějnické“

odpoledne a večer plný hudby a zábavy.

 

Co vás čeká?

 

Pro děti: od 16°° hodin opékání buřtů pro děti o které se postarají známé pohádkové postavičky.

(každý špunt do 12 let dostane kopeček zmrzliny ZDARMA)

Pro dospělé: od 18°° k poslechu, k tanci, ale hlavně pro dobrou pohodu zahraje

(první taneční pár panáka Jim Beam ZDARMA)

 

POLYDOR JAZZ SEXTET

 

Speciality večera:     Jehně na grilu (ke každé porci 0,5l piva zdarma)

Úhoř z udírny (ke každé porci 0,2l vína zdarma)

 

Jste s přáteli, s kolegy z práce, s rodinou, sami na koukané po světě...

...máte chuť v klidu posedět, dát si lepší jídlo...

...nebo to trochu rozjet, sezvat ostatní a nechat se unést pocitem,
že se nemusíte starat vy, že se tady o vás postarají...

Přijďte k nám na „ČARODĚJNICE 2009“

 

Kontakt
Ulice a číslo: 
Nad lávkou 5/672
Město: 
Praha
Kraje a velká města: 
Praha 6
PSČ: 
160 00
E-mail: 
sarka@dzban.cz
Telefon: 
235 359 007
Detail restaurace
Typ restaurace: 
mezinárodní restaurace
Letní zahrádka: 
Máme zahrádku
Extra salonek: 
Máme extra salónek
Dětský koutek: 
Máme dětský koutek
Vegetarián. jídla: 
Vaříme vegetariánská jídla
Pořádání akcí: 
Pořádáme akce
Wi-fi: 
Máme wi-fi připojení
TV: 
Nemáme
Klimatizace: 
Máme klimatizaci
Nekuřácká: 
Jsme nekuřáci
Parkování: 
Máme Parkoviště
Výběr vína: 
Máme výběr vín
Platba kartou: 
Bereme platební karty

Fotogalerie

fotka
fotka
fotka
fotka

Nabídka jídel

Týdenní menu: 

POLEDNÍ MENU

 

20. až 24. dubna

 

 

Pondělí  20. 4.

     

Chřestová krémová

Kotleta plněná ananasem, opečený brambor                                                              89,- Kč

Krůtí špíz, šťouchaný brambor                                                                                92,- Kč

Špagety s houbovou omáčkou                                                                        97,- Kč

 

 

Úterý   21. 4.

     

Letní

Vepřové s marche, bramborové hranolky                                                         89,- Kč

Losos po „Bretaňsku“, opečený brambor                                                                   92,- Kč

Roštěná po „Gaskoňsku“, vařený brambor                                                      97,- Kč

 

Středa   22. 4.

 

Tomatová se sýrem

Treska po „Italsku“, vařený brambor                                                                       89,- Kč

Smažená kuřecí prsa na zázvoru, bageta                                                                 92,- Kč

Plněná zelenina (rajče, paprika, cuketa)                                                                  97,- Kč

 

Čtvrtek   23. 4.

 

Americká s kukuřicí

Mexické kuře         , rýže                                                                                               89,- Kč

Plněný lilek, vařený brambor                                                                                           92,- Kč

Jehněčí kotleta na švestkách, bramborová kaše                                                97,- Kč

 

Pátek   24. 4.

 

Hejducká

Vepřové po „Neapolsku“, opečený brambor                                                     89,- Kč

Kuřecí nudličky na kari, rýže                                                                      92,- Kč

Toscánské fazole s tuňákem                                                                         97,- Kč

 

 

Kolektiv restaurantu Šárka Vám přeje dobrou chuť a těší se na Vaši návštěvu.

 

Jídelníček: 

Jídelní lístek

Domácí chléb s česnekovým máslíčkem a olivami

(dochucovcí prostředky, pečivo)

 

Studené předkrmy

 

70g Caprese-Mini Bocconciny Mozarelly promíchané s cherry rajčátky, salátem

rukola, olivami a bazalkovým pestem, pokapané olivovým olejem a Aceto Balsamicem    

70g Carpaccio ze žlutoploutvého tuňáka zakápnutý limetkovou šťávou a olivovým olejem S rukolovým salátkem a koriandrovými toasty                                                                            

70g Tataráček z Norského lososa zdobený sušeným tomatem,křepelčím vejcem a kapary  prokreslený bazalkovým pestem s křupavými toasty                                                  

70g Carpaccio ze svíčkové s tomatovým olejíčkem, hoblinkami parmazánu a

grilovaným citronem servírovaný s křupavou bylinkovou bagetou                                           

70g Zvěrinová paštika s mandlemi,brusinkovou omáčkou ovoněnou koňakem

podávaná s mini crostini                                                                                                                   

 

Polévky

 

Silný hovězí vývar s nudlemi a julienne  zeleninkou                                                                         

Řecká fazolová polévka s čerstvým oregánem a nočkem zakysané smetany                         

Lososový krém s kousky lososa zdobený olivovým olejem a koprem                                           

Polévka podávaná v křupavém chlebu                                                                                         

 

Teplé předkrmy

 

3ks Trio kuřecích paliček ve vinném těstíčku, podávané s pikantní

tomatovou salsou                                                                                                                             

100g Kachní jatýrka zprudka pečená podávaná na chřestových hoblinkách s

balsamicovou redukcí, doplněná křupavou bagetkou                                                               

100g  Grilované tygří krevety servírované v rozpálené misce se zeleninou

Ratatouille a olivovým olejem doplněné bylinkovou bagetkou                                               

 

 

 

Velké saláty

 

250g Chef 's salát z ledového salátu, grilovanými plátky kuřecích prsou, šunkovo-  sýrovými ruličkami, kukuřicí, křepelčími vejci, dochucený jogurto-bylinkovým dresinkem     

 

250g Caesar salát z římských listů s caesar dresinkem, grilovanými plátky kuřecích  prsou, hoblinkami parmazánu, křupavými krutonky a slaninkovým chipsem       

                    

250g Variace trhaných salátů s krůtími prsíčky v cornflakes s pečenými cherry

tomaty,cuketou,lilkem a paprikou                                                                                                 

250g Manzo salát  směs listových salátů s balsamicovým winaigrete, grilovanou

hovězí svíčkovou, cuketou, lilkem a paprikou                                                                              

250g Salát Nicolase s tuňákem, křepelčím vejcem, pyrenejskou cibulkou,variací

listových salátu, pečenou bramborou pokapaný balzamicovým winaigrete                     

250g Rukolový salát s citrusy, pikantními tygřími krevetami podávané z jemným

créme frache                                                                                                                                   

 

 

 

 

Malé saláty

 

150g Zahradní salát z okurek, paprik,rajčat, kukuřice a mrkvičky sekané na  gillien                           

150g Rajčatový salát s jarní cibulkou a panenským olivovým olejem                                                  

150g Tradiční Řecký salát s olivami a řeckým sýrem Feta doplněný bazalkovým pestem               

 

 

Hlavní pokrmy

 

Z drůbežího masa

 

150g  Grilovaná kuřecí prsíčka s žampiónovou omáčkou se snítkami rozmarýnu

podávané  hranolkami     

                                                                                                           

150g Gratinovaná kuřecí prsa tomaty a mozarellou servírovaná na zelenině Ratatouille  

            

200g Pečená kuřecí prsa plněná slaninou a bramborovou kaší, podávaná na lůžku z grilované zeleniny                                                                                                                          

200g Grilovaná kuřecí prsa plněná čerstvým zeleným chřestem s gorgonzolovou omáčkou servírované se  šťouchanými bramborami v listovém těstě                                                        

200g Marinovaná kuřecí prsa v čerstvém šalvěji špikované sušenými tomaty s

omáčkou peperonáty a fazolkami                                                                                                

200g Grilovaná krůtí prsa marinovaná v rozmarýnu, servírovaná na lůžku z lesních hub a čerstvého špenátu,doplněná gratinovanými bramborami                                                     

200g Krůtí roláda plněná gillien zeleninkou servírovaná s gratinovanou bramborovou kaší, podlévaná silnou telecí šťávou                                                                                                      

200g Maso krájené na nudličky s fazolkami,kukuřicí,paprikou a pyrenejskou cibulkou plněné do slané palačinky                                                                                                             

 

 

Z vepřového masa

 

200g Grilované vepřové karé se sýrovou omáčkou servírované s americkými bramborami     

    

200g Brizola Chirini - vepřové karé s jemnou bylinkovou omáčkou, podávané s

gratinovanými bramborami                                                                                                            

300g Steak z krkovice se základní omáčkou podávaný s bramboráčky        

 

                                  

300g Steak s krkovice s trio omáček – pikantní salsou,medovou hořčicí a

jogurtovo-česnekovou omáčkou ,podávaný s bylinkovou bagetou a

čerstvou chilli papričkou                                                                                                                  

200g Grilovaná vepřová panenka v slaninkovém kabátku, protknutá česnekem,

servírovaná s pepřovou omáčkou a lyonskými bramborami                                                    

200g  Grilovaná vepřová panenka plněná sušenými švestkami marinovanými v cognacu s burgundskou omáčkou servírovaná s polenovými dukátky                                                   

200g Zapečená vepřová panenka v pšeničné tortille s grilovanou zeleninou a

jogurtovo-česnekovým dipem,doplněná  biondo a rosso salátem,

dochuceným bazalkovým pestem                                                                                                

 

 

 

Z hovězího masa

 

100g Tatarák  ze svíčkové servírovaný s dozlatova opečenými topinkami                                       

200g Grilovaný rumpsteak podlévaný pepřovou omáčkou s cognacem doplněný lyonskými bramborami                                                                                                                   

200g Marinovaná hovězí roštěná v pastě z kájenského pepře servírovaný s rukola salátkem a kukuřičným klasem                                                                                                                       

200g Hovězí steak s plátky slaniny servírovaný na rozpáleném kameni s trio omáčkami a pečenými brambůrkami                                                                                                              

200g Marinovaný beefsteak  ze svíčkové v koriandru s fazolovými snopky podávaný se šťouchanými bramborami v listovém těstě                                                                                 

  

 

Z kančího a jehněčího masa

 

200g Kančí kýta se silným zvěřinovým juicem s jarní zeleninkou podávaný s kuskusem       

           

200g Kančí kotleta po provensálsku, doplněná šťouchanými bramborami s lesními houbami     

 

200g Marinovaný jehněčí hřebínek v mátovém jogurtu s pečeným česnekem servírovaný s gratinovanými bramborami                                                                                                        

200g Marinovaný jehněčí hřebínek v rozmarýnu s anýzovou omáčkou s kapary,

podávané s kuskusem                                                                                                                     

 

 

 

Pokrmy na jehlách a na horkém kameni dohřívané….

 

400g Špíz z hovězí svíčkové,vepřové panenky a kuřecího masa prokládaný pyrenejskou cibulí,paprikou a anglickou slaninou podávaný s pepřovou omáčkou a americkým dresinkem                                                                                                                    

200g Zavěšená jehla s kuřecím a krůtím masem prokládaná cuketou, lilkem a paprikami servírovaná s rokfórovým dresinkem a pikantní salsou                                                              

200g Špíz z kančí kýty prokládaný cibulí a žampiony servírovaný s anýzovou

a brusinkovou omáčkou                                                                                                                 

400g Hovězí,vepřový,kuřecí a krůtí steak s plátky brambor,doplněný pepřovou omáčkou a studenou americkou remuládou podávaný na horkém kameni                                         

400g Variace mořských  ryb s krevetami podávané s plátky brambor doplněné koprovým a limetkovým dresinkem podávaný na horkém kameni                                                           

400g Špízy z kuřecích stehýnek marinované v řeckém jogurtu prokládané červenou cibulkou doplněné tzaziki                                                                                                                             

 

Ke všem jehlám jako přílohu podáváme pečené plátky brambor

 

 

Staročeské speciality

 

1/4 ks nebo 1/2 ks Dozlatova pečená kachna s bílým a červeným zelím servírovaná s karlovarským knedlíkem                                                                                                        

150g Svíčková na smetaně servírovaná s karlovarským špalíčkem a houskovým knedlíkem     

   

150g Domácí gulášek sypaný pyrenejskou cibulkou servírovaný s houskovým knedlíkem    

           

200g Pečené selátko a krůta s kysaným zelím, bramborovým a houskovým knedlíkem 

               

1 ks Pečené vepřové koleno na pivě s hořčicí,čerstvým křenem a chlebem                                

500g Pečená žebra na šárecký způsob s hořčicí,čerstvým křenem a chlebem                              

 

 

Ryby

 

200g Filátka pstruha na grilu se špenátovými listy a krémovo- bylinkovými

kuličkovými brambůrkami                                                                                                              

200g Candát v čertvých bylinkách s máslovými brambůrkami a zeleninkou

připravovaný v papilotu                                                                                                                

200g Steak z norského lososa se zeleným chřestem restovaným na bylinkovém máslíčku, podávaný na vařených kuličkových brambůrkách                                                                   

200g Rybí špíz z krevet,lososa a candáta prokládaný citrusy,podávaný na

tomatkovém rizotku s grilovanou limetkou                                                                                 

200g Grilované tygří krevety na zeleninovém lůžku se zázvorem a teriaky omáčkou, podávané se skleněnými nudlemi                                                                                                 

160g Zprudka pečený steak ze žluto-ploutvého tuňáka s omáčkou teriaky,

doplněný cherry rajčátky, servírovaný s celerovou rýží                                                              

 

 

Bezmasé pokrmy

 

200g Francouzská zelenina Ratatouille gratinovaná kozím sýrem                                                      

200g Grilovaná zelenina s bylinkovým rizotkem sypaná hoblinkami parmazánu                             

200g Gratinovaná palačinka,plněná sýrem a zeleninkou podávaná s pikantní salsou                  

200g Gratinovaná brokolice sýrem Mozarella a bazalkovo-česnekovým sýrem                              

 

 

Těstoviny a  rizota

 

280g Špagety Aglio-oglio s česnekem,jarní cibulkou,čerstvými chilli papričky a

panenským olivovým olejem sypaný parmazánem                                                                      

280g Tradiční Boloňské špagety sypané parmazánem                                                                        

280g Penne alla arabiata s česnekem,chilli papričkou a rajčatovým sugem,

sypaný sýrem pecorino                                                                                                                  

280g Penne s kuřecím masem, lesnímy houbami a smetanou gratinované sýrem Mozarella    

    

280g Gnocchi s anglickou slaninou, špenátovými listy,smetanou a plátky česneku doplněné parmazánem 

                                                                               

280g Gnocchi se šunkou, pažitkou a jemnou gorgonzolovou omáčkou                                             

280g Gnocchi s kuřecím masem brokolicí a smetanou sypané parmazánem