Restaurant Šárka
Restaurace
ČARODĚJNICE 2009
(restaurant Šárka zahajuje sezónu 2009)
Ve čtvrtek 30.4. jsme pro Vás připravili „čarodějnické“
odpoledne a večer plný hudby a zábavy.
Co vás čeká?
Pro děti: od 16°° hodin opékání buřtů pro děti o které se postarají známé pohádkové postavičky.
(každý špunt do 12 let dostane kopeček zmrzliny ZDARMA)
Pro dospělé: od 18°° k poslechu, k tanci, ale hlavně pro dobrou pohodu zahraje
(první taneční pár panáka Jim Beam ZDARMA)
POLYDOR JAZZ SEXTET
Speciality večera: Jehně na grilu (ke každé porci 0,5l piva zdarma)
Úhoř z udírny (ke každé porci 0,2l vína zdarma)
Jste s přáteli, s kolegy z práce, s rodinou, sami na koukané po světě...
...máte chuť v klidu posedět, dát si lepší jídlo...
...nebo to trochu rozjet, sezvat ostatní a nechat se unést pocitem,
že se nemusíte starat vy, že se tady o vás postarají...
Přijďte k nám na „ČARODĚJNICE 2009“
Fotogalerie
Nabídka jídel
Jídelní lístek
Domácí chléb s česnekovým máslíčkem a olivami
(dochucovcí prostředky, pečivo)
Studené předkrmy
70g Caprese-Mini Bocconciny Mozarelly promíchané s cherry rajčátky, salátem
rukola, olivami a bazalkovým pestem, pokapané olivovým olejem a Aceto Balsamicem
70g Carpaccio ze žlutoploutvého tuňáka zakápnutý limetkovou šťávou a olivovým olejem S rukolovým salátkem a koriandrovými toasty
70g Tataráček z Norského lososa zdobený sušeným tomatem,křepelčím vejcem a kapary prokreslený bazalkovým pestem s křupavými toasty
70g Carpaccio ze svíčkové s tomatovým olejíčkem, hoblinkami parmazánu a
grilovaným citronem servírovaný s křupavou bylinkovou bagetou
70g Zvěrinová paštika s mandlemi,brusinkovou omáčkou ovoněnou koňakem
podávaná s mini crostini
Polévky
Silný hovězí vývar s nudlemi a julienne zeleninkou
Řecká fazolová polévka s čerstvým oregánem a nočkem zakysané smetany
Lososový krém s kousky lososa zdobený olivovým olejem a koprem
Polévka podávaná v křupavém chlebu
Teplé předkrmy
3ks Trio kuřecích paliček ve vinném těstíčku, podávané s pikantní
tomatovou salsou
100g Kachní jatýrka zprudka pečená podávaná na chřestových hoblinkách s
balsamicovou redukcí, doplněná křupavou bagetkou
100g Grilované tygří krevety servírované v rozpálené misce se zeleninou
Ratatouille a olivovým olejem doplněné bylinkovou bagetkou
Velké saláty
250g Chef 's salát z ledového salátu, grilovanými plátky kuřecích prsou, šunkovo- sýrovými ruličkami, kukuřicí, křepelčími vejci, dochucený jogurto-bylinkovým dresinkem
250g Caesar salát z římských listů s caesar dresinkem, grilovanými plátky kuřecích prsou, hoblinkami parmazánu, křupavými krutonky a slaninkovým chipsem
250g Variace trhaných salátů s krůtími prsíčky v cornflakes s pečenými cherry
tomaty,cuketou,lilkem a paprikou
250g Manzo salát směs listových salátů s balsamicovým winaigrete, grilovanou
hovězí svíčkovou, cuketou, lilkem a paprikou
250g Salát Nicolase s tuňákem, křepelčím vejcem, pyrenejskou cibulkou,variací
listových salátu, pečenou bramborou pokapaný balzamicovým winaigrete
250g Rukolový salát s citrusy, pikantními tygřími krevetami podávané z jemným
créme frache
Malé saláty
150g Zahradní salát z okurek, paprik,rajčat, kukuřice a mrkvičky sekané na gillien
150g Rajčatový salát s jarní cibulkou a panenským olivovým olejem
150g Tradiční Řecký salát s olivami a řeckým sýrem Feta doplněný bazalkovým pestem
Hlavní pokrmy
Z drůbežího masa
150g Grilovaná kuřecí prsíčka s žampiónovou omáčkou se snítkami rozmarýnu
podávané hranolkami
150g Gratinovaná kuřecí prsa tomaty a mozarellou servírovaná na zelenině Ratatouille
200g Pečená kuřecí prsa plněná slaninou a bramborovou kaší, podávaná na lůžku z grilované zeleniny
200g Grilovaná kuřecí prsa plněná čerstvým zeleným chřestem s gorgonzolovou omáčkou servírované se šťouchanými bramborami v listovém těstě
200g Marinovaná kuřecí prsa v čerstvém šalvěji špikované sušenými tomaty s
omáčkou peperonáty a fazolkami
200g Grilovaná krůtí prsa marinovaná v rozmarýnu, servírovaná na lůžku z lesních hub a čerstvého špenátu,doplněná gratinovanými bramborami
200g Krůtí roláda plněná gillien zeleninkou servírovaná s gratinovanou bramborovou kaší, podlévaná silnou telecí šťávou
200g Maso krájené na nudličky s fazolkami,kukuřicí,paprikou a pyrenejskou cibulkou plněné do slané palačinky
Z vepřového masa
200g Grilované vepřové karé se sýrovou omáčkou servírované s americkými bramborami
200g Brizola Chirini - vepřové karé s jemnou bylinkovou omáčkou, podávané s
gratinovanými bramborami
300g Steak z krkovice se základní omáčkou podávaný s bramboráčky
300g Steak s krkovice s trio omáček – pikantní salsou,medovou hořčicí a
jogurtovo-česnekovou omáčkou ,podávaný s bylinkovou bagetou a
čerstvou chilli papričkou
200g Grilovaná vepřová panenka v slaninkovém kabátku, protknutá česnekem,
servírovaná s pepřovou omáčkou a lyonskými bramborami
200g Grilovaná vepřová panenka plněná sušenými švestkami marinovanými v cognacu s burgundskou omáčkou servírovaná s polenovými dukátky
200g Zapečená vepřová panenka v pšeničné tortille s grilovanou zeleninou a
jogurtovo-česnekovým dipem,doplněná biondo a rosso salátem,
dochuceným bazalkovým pestem
Z hovězího masa
100g Tatarák ze svíčkové servírovaný s dozlatova opečenými topinkami
200g Grilovaný rumpsteak podlévaný pepřovou omáčkou s cognacem doplněný lyonskými bramborami
200g Marinovaná hovězí roštěná v pastě z kájenského pepře servírovaný s rukola salátkem a kukuřičným klasem
200g Hovězí steak s plátky slaniny servírovaný na rozpáleném kameni s trio omáčkami a pečenými brambůrkami
200g Marinovaný beefsteak ze svíčkové v koriandru s fazolovými snopky podávaný se šťouchanými bramborami v listovém těstě
Z kančího a jehněčího masa
200g Kančí kýta se silným zvěřinovým juicem s jarní zeleninkou podávaný s kuskusem
200g Kančí kotleta po provensálsku, doplněná šťouchanými bramborami s lesními houbami
200g Marinovaný jehněčí hřebínek v mátovém jogurtu s pečeným česnekem servírovaný s gratinovanými bramborami
200g Marinovaný jehněčí hřebínek v rozmarýnu s anýzovou omáčkou s kapary,
podávané s kuskusem
Pokrmy na jehlách a na horkém kameni dohřívané….
400g Špíz z hovězí svíčkové,vepřové panenky a kuřecího masa prokládaný pyrenejskou cibulí,paprikou a anglickou slaninou podávaný s pepřovou omáčkou a americkým dresinkem
200g Zavěšená jehla s kuřecím a krůtím masem prokládaná cuketou, lilkem a paprikami servírovaná s rokfórovým dresinkem a pikantní salsou
200g Špíz z kančí kýty prokládaný cibulí a žampiony servírovaný s anýzovou
a brusinkovou omáčkou
400g Hovězí,vepřový,kuřecí a krůtí steak s plátky brambor,doplněný pepřovou omáčkou a studenou americkou remuládou podávaný na horkém kameni
400g Variace mořských ryb s krevetami podávané s plátky brambor doplněné koprovým a limetkovým dresinkem podávaný na horkém kameni
400g Špízy z kuřecích stehýnek marinované v řeckém jogurtu prokládané červenou cibulkou doplněné tzaziki
Ke všem jehlám jako přílohu podáváme pečené plátky brambor
Staročeské speciality
1/4 ks nebo 1/2 ks Dozlatova pečená kachna s bílým a červeným zelím servírovaná s karlovarským knedlíkem
150g Svíčková na smetaně servírovaná s karlovarským špalíčkem a houskovým knedlíkem
150g Domácí gulášek sypaný pyrenejskou cibulkou servírovaný s houskovým knedlíkem
200g Pečené selátko a krůta s kysaným zelím, bramborovým a houskovým knedlíkem
1 ks Pečené vepřové koleno na pivě s hořčicí,čerstvým křenem a chlebem
500g Pečená žebra na šárecký způsob s hořčicí,čerstvým křenem a chlebem
Ryby
200g Filátka pstruha na grilu se špenátovými listy a krémovo- bylinkovými
kuličkovými brambůrkami
200g Candát v čertvých bylinkách s máslovými brambůrkami a zeleninkou
připravovaný v papilotu
200g Steak z norského lososa se zeleným chřestem restovaným na bylinkovém máslíčku, podávaný na vařených kuličkových brambůrkách
200g Rybí špíz z krevet,lososa a candáta prokládaný citrusy,podávaný na
tomatkovém rizotku s grilovanou limetkou
200g Grilované tygří krevety na zeleninovém lůžku se zázvorem a teriaky omáčkou, podávané se skleněnými nudlemi
160g Zprudka pečený steak ze žluto-ploutvého tuňáka s omáčkou teriaky,
doplněný cherry rajčátky, servírovaný s celerovou rýží
Bezmasé pokrmy
200g Francouzská zelenina Ratatouille gratinovaná kozím sýrem
200g Grilovaná zelenina s bylinkovým rizotkem sypaná hoblinkami parmazánu
200g Gratinovaná palačinka,plněná sýrem a zeleninkou podávaná s pikantní salsou
200g Gratinovaná brokolice sýrem Mozarella a bazalkovo-česnekovým sýrem
Těstoviny a rizota
280g Špagety Aglio-oglio s česnekem,jarní cibulkou,čerstvými chilli papričky a
panenským olivovým olejem sypaný parmazánem
280g Tradiční Boloňské špagety sypané parmazánem
280g Penne alla arabiata s česnekem,chilli papričkou a rajčatovým sugem,
sypaný sýrem pecorino
280g Penne s kuřecím masem, lesnímy houbami a smetanou gratinované sýrem Mozarella
280g Gnocchi s anglickou slaninou, špenátovými listy,smetanou a plátky česneku doplněné parmazánem
280g Gnocchi se šunkou, pažitkou a jemnou gorgonzolovou omáčkou
280g Gnocchi s kuřecím masem brokolicí a smetanou sypané parmazánem