Terasa u Zlaté Studně
Restaurace
V naší elegantní restauraci Terasa U Zlatá Studně si mohou hosté kromě výborného jídla užívat také krásných panoramatických výhledů na Prahu. Intimní prostory restaurace nabízejí 35 míst, v letních měsících otevřená střešní terasa má kapacitu 45 míst. Dopřejte si jedinečný gurmánský zážitek v příjemném prostředí s krásným výhledem na Prahu.
V únoru 2008 byla restaurace znovu otevřena po rekonstrukci interiéru a zázemí.Restaurace TERASA U ZLATÉ STUDNĚ se nachází ve 4. patře našeho hotelu, odkud se přesvědčíte, že Praha je skutečně stověžatá. Na novém interiéru restaurace se podíleli italští architekti Lorenzo Carmelini a Katrin Herden a opět zde vnesli pro ně typickou, zajímavou kombinaci moderního designu s renesančními prvky.
Po obědě si můžete dopřát procházku (v otevíracích hodinách) zahradami Pražského hradu. Přímý vstup do zahrad z terasy restaurace kdysi sloužil jako osobní vchod pro císaře Rudolfa II.
Šéfkuchař Pavel Sapík se jako člen národního týmu ČR pyšní zlatou medailí ze světového šampionátu v Singapuru. Vyvážený výběr vín skvěle doplňuje menu a spolu s kvalitní obsluhou Vám zaručí neopakovatelný gastronomický zážitek.
Fotogalerie
Nabídka jídel
DEGUSTAČNÍ MENU
Amuse Bouche
&
Grilované mušle Sv. Jakuba servírované na marinované salátové okurce s limetkovým dresinkem
Piper Heidsieck Vintage 2000 Champagne - Francie
&
Terina z kachních jater „Foie Gras“ v čokoládové krustě “Valrhona “
podávaná na Portském želé s domácí brioškou
Sauternes AOC, Baron Philippe de Rothschild – Francie 2005
&
Grilovaná Parmice Nachová doplněná čerstvým chřestem a pomerančovým máslem
Ryzlink Rýnský – výběr z hroznů, Šlechtitelská stanice Velké Pavlovice – Česká Republika 2006
&
Domácí chřestový sorbet s vodkovým želé
&
Mléčné telecí “sous vide” podávané s domácími tagliatelle, zdobené černými lanýži a omáčkou Albuffera
Frankovka “barrique”, František Mádl – Česká republika 2006
&
Povidlové tašky podávané s ořechy a přepuštěným máslem
Sherry Pedro Ximenez “Duquesa”, Romate - Španělsko
&
Domácí pralinky
Armagnac Casteréde “XO-20 let” - Francie
Degustační menu s vínem 3 300,- CZK
Degustační menu bez vína 2 100,- CZK
Děkujeme za projevenou důvěru v naši restauraci Terasa u Zlaté Studně. My se Vám za to pokusíme připravit neopakovatelný gastronomický zážitek. Jedním z nich může být i toto degustační menu, kde jsem vybral, dle mého názoru, to nejlepší z naší nabídky.
Pavel Sapík
Chef de Cuisine
PŘEDKRMY
Carpaccio z kedlubny a salátové okurky, trhaný salát, plátky parmezánu
přelité limetkovo-ořechovým dresinkem
290,- CZK
Svěží chřestový salát s mladým fenyklem, ředkvičkami a sladkokyselým dresinkem
320,- CZK
Marinovaný kanadský humr v citrusovém oleji podávaný s carpacciem z tygřích krevet a kaviárem
750,- CZK
Trio z Tuňáka – tartar s pošírovaným křepelčím vejcem, tataki s bílou ředkví a wasabi,
špíz na citrónové trávě v teriaki sosu
360,- CZK
Terina z kachních jater „Foie Gras“ v čokoládové krustě “Valrhona “
podávaná na Portském želé s domácí brioškou
490,- CZK
Grilované mušle Sv. Jakuba servírované na marinované salátové okurce s limetkovým dresinkem
460,- CZK
Gratinovaný kozí sýr “Buche Affinne” na domácí briošce přelitý medovým sosem se sambalem
a sezamovým semínkem, podávaný s rukolou a sušenými tomaty
350,- CZK
Tradiční Pražská šunka s jemným křenovým mousse a brusinkovým želé
360,- CZK
POLÉVKY
Jemný krém ze zeleného chřestu s crème fraiche
230,- CZK
Pikantní kuřecí vývar se zázvorem a houbami shitake
190,- CZK
Tradiční francouzská “Bujabéza” podávaná s omáčkou Aioli
360,- CZK
HLAVNÍ CHODY
Vegetariánské
Šafránové rizoto “Carnaroli” podávané se zeleným chřestem, cherry rajčaty a parmazánem
520,- CZK
Domácí špagety “De Cecco” s grilovanou zeleninou a parmazánovými hoblinami
420,- CZK
Ryby
Divoký Skotský Losos podávaný na jarní zelenině s omáčkou Bordelaise
(nízko uhlohydrátový pokrm)
790,- CZK
Grilovaná Parmice Nachová doplněná čerstvým chřestem a pomerančovým máslem
890,- CZK
Na pánvi pečený mořský vlk s fenyklovo-šafránovým pyré přelitý pěnou z Pastisu
890,- CZK
Halibut pošírovaný v olivovém oleji podávaný na sépiovém rizotu přelitý humrovou pěnou
980,- CZK
Maso
Kotletky z bylinných selátek „Saalow“ s bramborovou kaší, baby špenátem a medovo-tymiánovým sosem
870,- CZK
Mléčné telecí “sous vide” podávané s domácími tagliatelle, zdobené černými lanýži a omáčkou Albuffera
870,- CZK
Steak z amerického hovězího s grilovanými artyčoky, chřestem a šalotkovým sosem
820,- CZK
Jehněčí kotletky “French Rack” z Walesu podávané s pyré ze sladkých brambor, fava fazolkami a omáčkou Madeira
910,- CZK
SPECIALITY TRADIČNÍ ČESKÉ KUCHYNĚ
Konfitované kachní stehno servírované s plátky kachních prsou “sous vide”, červeným zelím
a bramborovými šiškami
720,- CZK
Svíčková na smetaně podávaná s žemlovými knedlíky a brusinkami
720,- CZK