right_col_icon1.gifTerasa u Zlaté Studně

Restaurace

 

V naší elegantní restauraci Terasa U Zlatá Studně si mohou hosté kromě výborného jídla užívat také krásných panoramatických výhledů na Prahu. Intimní prostory restaurace nabízejí 35 míst, v letních měsících otevřená střešní terasa má kapacitu 45 míst. Dopřejte si jedinečný gurmánský zážitek v příjemném prostředí s krásným výhledem na Prahu.

V únoru 2008 byla restaurace znovu otevřena po rekonstrukci interiéru a zázemí.Restaurace TERASA U ZLATÉ STUDNĚ se nachází ve 4. patře našeho hotelu, odkud se přesvědčíte, že Praha je skutečně stověžatá. Na novém interiéru restaurace se podíleli italští architekti Lorenzo Carmelini a Katrin Herden a opět zde vnesli pro ně typickou, zajímavou kombinaci moderního designu s renesančními prvky.

Po obědě si můžete dopřát procházku (v otevíracích hodinách) zahradami Pražského hradu. Přímý vstup do zahrad z terasy restaurace kdysi sloužil jako osobní vchod pro císaře Rudolfa II.

Šéfkuchař Pavel Sapík se jako člen národního týmu ČR pyšní zlatou medailí ze světového šampionátu v Singapuru. Vyvážený výběr vín skvěle doplňuje menu a spolu s kvalitní obsluhou Vám zaručí neopakovatelný gastronomický zážitek.

 

 

 

Kontakt
Ulice a číslo: 
U Zlaté Studně 166/4
Město: 
Praha
Kraje a velká města: 
Praha 1
PSČ: 
118 00
Telefon: 
257 533 322
Detail restaurace
Typ restaurace: 
mezinárodní restaurace
Letní zahrádka: 
Máme zahrádku
Extra salonek: 
Máme extra salónek
Dětský koutek: 
Nemáme
Vegetarián. jídla: 
Vaříme vegetariánská jídla
Pořádání akcí: 
Pořádáme akce
Wi-fi: 
Máme wi-fi připojení
TV: 
Nemáme
Klimatizace: 
Máme klimatizaci
Nekuřácká: 
Nejsme
Parkování: 
Nemáme
Výběr vína: 
Máme výběr vín
Platba kartou: 
Bereme platební karty

Fotogalerie

fotka
fotka
fotka
fotka
fotka
fotka

Nabídka jídel

Jídelníček: 

DEGUSTAČNÍ MENU

 

Amuse Bouche

 

&

Grilované mušle Sv. Jakuba servírované na marinované salátové okurce s limetkovým dresinkem

 

Piper Heidsieck Vintage 2000 Champagne - Francie

 

 

&

 

Terina z kachních jater „Foie Gras“ v čokoládové krustě “Valrhona “

podávaná na Portském želé s domácí brioškou

 

Sauternes AOC, Baron Philippe de Rothschild – Francie 2005

 

&

 

Grilovaná Parmice Nachová doplněná čerstvým chřestem a pomerančovým máslem

 

Ryzlink Rýnský – výběr z hroznů, Šlechtitelská stanice Velké Pavlovice – Česká Republika 2006

 

&

 

Domácí chřestový sorbet s vodkovým želé

 

&

 

Mléčné telecí “sous vide” podávané s domácími tagliatelle, zdobené černými lanýži a omáčkou Albuffera

 

Frankovka “barrique”, František Mádl – Česká republika 2006

 

&

 

Povidlové tašky podávané s ořechy a přepuštěným máslem

 

Sherry Pedro Ximenez “Duquesa”, Romate - Španělsko

 

&

 

Domácí pralinky

 

Armagnac Casteréde “XO-20 let” - Francie

 

Degustační menu s vínem                                                                                                                                                                 3 300,- CZK

Degustační menu bez vína                                                                                                                                                                2 100,- CZK

 

 

Děkujeme za projevenou důvěru v naši restauraci Terasa u Zlaté Studně. My se Vám za to pokusíme připravit neopakovatelný gastronomický zážitek. Jedním z nich může být i toto degustační menu, kde jsem vybral, dle mého názoru, to nejlepší z naší nabídky.

 

                                                                                                               Pavel Sapík

Chef de Cuisine

 


 

PŘEDKRMY

Carpaccio z kedlubny a salátové okurky, trhaný salát, plátky parmezánu

přelité limetkovo-ořechovým dresinkem

290,- CZK

Svěží chřestový salát s mladým fenyklem, ředkvičkami a sladkokyselým dresinkem

320,- CZK

Marinovaný kanadský humr v citrusovém oleji podávaný s carpacciem z tygřích krevet a kaviárem

750,- CZK

Trio z Tuňáka – tartar s pošírovaným křepelčím vejcem, tataki s bílou ředkví a wasabi, 

špíz na citrónové trávě v teriaki sosu

360,- CZK

Terina z kachních jater „Foie Gras“ v čokoládové krustě “Valrhona “

podávaná na Portském želé s domácí brioškou

490,- CZK

Grilované mušle Sv. Jakuba servírované na marinované salátové okurce s limetkovým dresinkem

460,- CZK

Gratinovaný kozí sýr “Buche Affinne” na domácí briošce přelitý medovým sosem se sambalem

a sezamovým semínkem, podávaný s rukolou a sušenými tomaty

350,- CZK

Tradiční Pražská šunka s jemným křenovým mousse a brusinkovým želé

360,- CZK

 

POLÉVKY

Jemný krém ze zeleného chřestu s crème fraiche

230,- CZK

Pikantní kuřecí vývar se zázvorem a houbami shitake

190,- CZK

Tradiční francouzská “Bujabéza” podávaná s omáčkou Aioli

360,- CZK

 

HLAVNÍ CHODY

Vegetariánské

Šafránové rizoto “Carnaroli” podávané se zeleným chřestem, cherry rajčaty a parmazánem

520,- CZK

Domácí špagety “De Cecco” s grilovanou zeleninou a parmazánovými hoblinami

420,- CZK

Ryby

Divoký Skotský Losos podávaný na jarní zelenině s omáčkou Bordelaise

(nízko uhlohydrátový pokrm)

790,- CZK

Grilovaná Parmice Nachová doplněná čerstvým chřestem a pomerančovým máslem

890,- CZK

Na pánvi pečený mořský vlk s fenyklovo-šafránovým pyré přelitý pěnou z Pastisu

890,- CZK

Halibut pošírovaný v olivovém oleji podávaný na sépiovém rizotu přelitý humrovou pěnou

980,- CZK

Maso

Kotletky z bylinných selátek „Saalow“ s bramborovou kaší, baby špenátem a medovo-tymiánovým sosem

870,- CZK

Mléčné telecí “sous vide” podávané s domácími tagliatelle, zdobené černými lanýži a omáčkou Albuffera

870,- CZK

Steak z amerického hovězího s grilovanými artyčoky, chřestem a šalotkovým sosem

820,- CZK

Jehněčí kotletky “French Rack” z Walesu podávané s pyré ze sladkých brambor, fava fazolkami a omáčkou Madeira

910,- CZK

 

SPECIALITY TRADIČNÍ ČESKÉ KUCHYNĚ

Konfitované kachní stehno servírované s plátky kachních prsou “sous vide”, červeným zelím

a bramborovými šiškami

720,- CZK

Svíčková na smetaně podávaná s žemlovými knedlíky a brusinkami

720,- CZK