right_col_icon1.gifLa Rotonde

Restaurace

Elegantní restaurace ve stylu art deco a držitel několika ocenění, La Rotonde, nabízí vynikající výběr pokrmů z mezinárodní i místní tradiční kuchyně. Naši talentovaní šéfkuchaři jsou schopni z Vašeho oběda a večeře vytvořit kulinářský zázrak, na který nikdy nezapomenete. V letních měsících je možné posedět při neformální večeři na nově rekonstruované venkovní terase. Neděle jsou již několik let ve znamení populárního jazz brunche a páteční večery jsou věnovány tanci ve stylu swingu. 

Otevírací hodiny

Super snídaňový bufet: 6.30 – 10.30
     Oběd a večeře: poledne – 22.30

 Restaurace se umístila na 7. místě v žebříčku nejlepších restaurací dle českého průvodce pro gurmány Maurerův výběr Grand Restaurant 2009 a na 3. místě ve stejném žebříčku v roce 2007.

Kontakt
Ulice a číslo: 
Stepanska 40
Město: 
Praha
Kraje a velká města: 
Praha 1
PSČ: 
110 00
Telefon: 
222 820 410
Detail restaurace
Typ restaurace: 
francouzské restaurace
Letní zahrádka: 
Máme zahrádku
Extra salonek: 
Máme extra salónek
Dětský koutek: 
Máme dětský koutek
Vegetarián. jídla: 
Vaříme vegetariánská jídla
Pořádání akcí: 
Pořádáme akce
Wi-fi: 
Máme wi-fi připojení
TV: 
Nemáme
Klimatizace: 
Máme klimatizaci
Nekuřácká: 
Nejsme
Parkování: 
Máme Parkoviště
Výběr vína: 
Máme výběr vín
Platba kartou: 
Bereme platební karty

Nabídka jídel

Týdenní menu: 

Každé poledne je k dispozici speciální polední menu připravené šíéfkuchařem Romanem Paulusem a jeho týmem. Cena dvouchodového menu činí 490 kč, tříchodového 590 Kč.

PŘEDKRMY

Terina z kachních jater podávaná s grilovanou brioškou a cibulovou marmeládou 

 

Buvolí mozzarella (vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)                

s rajčátky, avokádem, rukolou a bazalkovým pestem                              

 

Tatarák z lososa (nízkotučné) s marinovanou cuketou a malým salátkem z bylinek

 

Vitello Tonnato s tuňákovo-kaparovou omáčkou

 

 

POLÉVKY

Silný kuřecí vývar s kořenovou zeleninou a tortelinkami

 

Tomatový krém (vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)

podávaný s bruschettou s ricottou a bazalkou

 

Francouzská cibulová polévka gratinovaná sýrem Gruyere

 

 

SALÁTY & TĚSTOVINY jako předkrm

Míchaný listový salát se zeleninou, (vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)    

balsamikovým octem a panenským olivovým olejem                            

 

Salát z jarních listů (vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)

a marinovaného fenyklu s grapefruitem a dýňovým olejem

 

Rukolový salát s gratinovaným kozím sýrem (nízkokalorické, nízkotučné)      

podávaný se sušenými rajčaty a balsamico dresinkem

 

Špagety “Chitarra” s krémovou omáčkou se slaninou pancetta a organickým pepřem

 

Penne Rigatte s čerstvým tuňákem, (nízkotučné) pachino rajčaty a bazalkou

 

 

CARPACCIO

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem, piniovými oříšky a grilovaným artyčokem

 

Tuňákové carpaccio s wasabi, marinovaným zázvorem a tobiko kaviárem           

 

Carpaccio z mušlí svatého Jakuba s květákovým pyré a lanýžovým olejem                 

 

Lososové carpaccio s omáčkou z hořčice Meaux a medu s koprem a brioškou                 

 

Tradiční hovězí carpaccio s parmezánem, balsamikovým octem a bylinkovým salátem         

 

Telecí carpaccio „Vitello Tonnato“ s tuňákovou omáčkou a kapary v tempuře            

 

Ananasové carpaccio s kokosovou zmrzlinou

 

SALÁTY & TĚSTOVINY jako hlavní chod

Salát z jarních listů (vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)            

a marinovaného fenyklu s grapefruitem a dýňovým olejem

 

Rukolový salát s gratinovaným kozím sýrem (nízkokalorické, nízkotučné)      

podávaný se sušenými rajčaty a balsamico drezinkem

 

Caesar salát s Tandoori kuřecími prsíčky                      

podávaný s křupavou slaninou, česnekovými krutóny a parmesánem

 

Caesar salát s krevetami grilovanými na česneku            

podávaný s křupavou slaninou, česnekovými krutóny a parmesánem

 

Špagety “Chitarra” s krémovou omáčkou se slaninou pancetta a organickým pepřem

 

Penne Rigatte s čerstvým tuňákem, (nízkotučné) pachino rajčaty a bazalkou     

 

HLAVNÍ CHODY

Kuřecí palliard podávaný s tagliatelle a smetanovo-tomatovou omáčkou

 

Vepřová panenka glazírovaná medem a koriandrem (Česká klasika)

podávaná s bramborovými noky a kapustou

 

Skotský losos s raviolami plněnými mořskými plody, špenátem a omáčkou z korýšů

 

Tuňák v sezamové krustě (nízkokalorické, nízkotučné) s wok zeleninou a tempurou

 

Konfitované kachní stehno (Česká klasika)                            

s dušeným červeným zelím a domácím bramborovým knedlíkem

 

"Svíčková" (Česká klasika) s brusinkami, podávaná s výběrem domácích knedlíků

 

Telecí řízek (Česká klasika)                                                

s bramborovým pyré a okurkovým salátem se zakysanou smetanou a koprem

 

DEZERTY

Zapečené palačinky plněné tvarohem a rozinkami

 

Plovoucí ostrov podávaný s vanilkovou zmrzlinou a lesním ovocem                           

 

Ovocný talíř se sorbetem z lesního ovoce

 

Mandlové tiramisu; mascarpone a jemné piškoty ochucené Amarettem

 

Čokoládový fondant s mátovým sorbetem

 

Tradiční Crème Brullèe s pomerančovým ragú

 

Výběr českých a mezinárodních sýrů s ovocnou marmeládou a ořechovým chlebem 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________

Dvouchodové menu – Kč 490                             Tříchodové menu – Kč 590

Jídelníček: 

PŘEDKRMY

 

Terina z kachních jater                                                 Kč 180

podávaná s grilovanou brioškou a cibulovou marmeládou                             

 

Buvolí mozzarella                                                                   Kč 190

s rajčátky, avokádem, rukolou a bazalkovým pestem                              

(vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)

 

Tatarák z lososa                                                                     Kč 210

s marinovanou cuketou a malým salátkem z bylinek

(nízkotučné)

 

Vitello Tonnato                                                          Kč 210

s tuňákovo-kaparovou omáčkou

 

 

POLÉVKY

 

Silný kuřecí vývar                                                        Kč 100

s kořenovou zeleninou a tortelinkami

 

Tomatový krém                                                          Kč 120

podávaný s bruschettou s ricottou a bazalkou

(vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)

 

Francouzská cibulová polévka                                       Kč 150

gratinovaná sýrem Gruyere

 

 

SALÁTY

 

Míchaný listový salát se zeleninou,                                Kč 180

balsamikovým octem a panenským olivovým olejem                            

(vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)

předkrmová porce                                                                       Kč 130

 

 

Salát z jarních listů                                                      Kč 190

a marinovaného fenyklu s grapefruitem a dýňovým olejem

(vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)

předkrmová porce                                                                       Kč 140

 

 

Rukolový salát s gratinovaným kozím sýrem                       Kč 250

podávaný se sušenými rajčaty a balsamico dresinkem

(nízkokalorické, nízkotučné)

předkrmová porce                                                                       Kč 190

 

 

Caesar salát s Tandoori kuřecími prsíčky                        Kč 270

podávaný s křupavou slaninou, česnekovými krutóny a parmesánem

 

 

 

Caesar salát s krevetami grilovanými na česneku             Kč 350

podávaný s křupavou slaninou, česnekovými krutóny a parmesánem

 

 

TĚSTOVINY

 

Špagety “Chitarra”                                                       Kč 210

s krémovou omáčkou se slaninou pancetta a organickým pepřem

předkrmová porce                                                                       Kč 160

 

 

Penne Rigatte s čerstvým tuňákem                                Kč 270

Pachino rajčaty a bazalkou                                                                            

(nízkotučné)

předkrmová porce                                                                       Kč 190

 

 

HLAVNÍ CHODY

 

Kuřecí palliard                                                            Kč 280

podávaný s tagliatelle a smetanovo-tomatovou omáčkou

 

Vepřová panenka glazírovaná medem a koriandrem         Kč 290

podávaná s bramborovými noky a kapustou

(Česká klasika)

 

Konfitované kachní stehno                                            Kč 330

s dušeným červeným zelím a domácím bramborovým knedlíkem

(Česká klasika)

 

"Svíčková"                                                                  Kč 350

s brusinkami, podávaná s výběrem domácích knedlíků

(Česká klasika)

 

Skotský losos                                                             Kč 380

s raviolami plněnými mořskými plody, špenátem a omáčkou z korýšů

 

Telecí řízek                                                                Kč 390

s bramborovým pyré a okurkovým salátem se zakysanou smetanou a koprem

(Česká klasika)

 

Tuňák v sezamové krustě                                             Kč 450

s wok zeleninou a tempurou

(nízkokalorické, nízkotučné)

 

TRADIČNÍ ALCRON POKRMY

 

Salát z kraba královského                                             Kč 390

S avokádem a tomatovou salsou                                                                  

(nízkoenergetické)

 

Humrový Bisque                                                         Kč 280

s armagnacem a grilovanými artyčoky                                                           

 

Tagliata z hovězí svíčkové                                            Kč 850

podávaná s ragú ze sezónní zeleniny a brambor

DEZERTY

 

Zapečené palačinky                                                     Kč 120

plněné tvarohem a rozinkami

 

Plovoucí ostrov                                                          Kč 120

podávaný s vanilkovou zmrzlinou a lesním ovocem                         

 

Ovocný talíř                                                               Kč 130

se sorbetem z lesního ovoce

 

Mandlové tiramisu;                                                      Kč 170

mascarpone a jemné piškoty ochucené Amarettem

 

Čokoládový fondant                                                    Kč 190

s mátovým sorbetem

 

Tradiční Crème Brullèe                                                Kč 190

s pomerančovým ragú

 

Výběr českých a mezinárodních sýrů                              Kč 210

s ovocnou marmeládou a ořechovým chlebem                                            

 

 

DIgestiVY (4cl)

 

Plum Brandy/ Slivovice                                                                                     Kč 150

Pear Brandy/ Hruškovice                                                                                  Kč 150

•••••••

Grappa Marzadro                                                                                             Kč 150

Jacopo Poli Barrique 1995                                                                                Kč 300

•••••••

The Macallan 25 years old                                                                               Kč 990

Glenfiddich12 years old                                                                                   Kč 290

The Balvenie 10 years old                                                                                Kč 290

•••••••

Amaretto Di Saronno                                                                                      Kč 150

Bailey’s                                                                                                             Kč 150

Grand Marnier                                                                                                 Kč 190

Sambuca                                                                                                          Kč 150

•••••••

Rémy Martin V.S.O.P.                                                                                       Kč 350

Hennessy X.O.                                                                                                Kč 990

Rémy Martin X.O.                                                                                            Kč 990

•••••••

Taylor's (White, Ruby, Tawny)                                                                         Kč 100

Fonseca Bin 27                                                                                                 Kč 160

Dow's  10 years                                                                                               Kč 200

Dow's  20 years                                                                                               Kč 350

Dow's  40 years                                                                                               Kč 950

Jerez Xérez sherry cream                                                                                 Kč 200

Valdespino, El Candado                                                                                   Kč 200

 

 

CARPACCIO

 

Vegetariánské

 

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem,                       Kč 150

piniovými oříšky a grilovaným artyčokem    

 

 

Rybí

 

Tuňákové carpaccio s wasabi,                                       Kč 230

marinovaným zázvorem a tobiko kaviárem   

 

Carpaccio z mušlí svatého Jakuba                                  Kč 380

s květákovým pyré a lanýžovým olejem                                                                          

Lososové carpaccio                                                               Kč 190

s omáčkou z hořčice Meaux a medu s koprem a grilovanou brioškou                                     

 

 

Masové

 

Tradiční hovězí carpaccio                                             Kč 240

s parmezánem zrajícím 24 měsíců, balsamikovým octem a bylinkovým salátem                                   

 

Telecí carpaccio „Vitello Tonnato“                                Kč 240

s krémovou tuňákovou omáčkou a kapary v tempuře                                                                    

 

 

Sladké         

 

Ananasové carpaccio                                                   Kč 140

s kokosovou zmrzlinou                                             

 

 

 

 

 

 

DOPORUČENÍ ŠÉFKUCHAŘE

tříchodové menu za 650 Kč

 

Terina z kachních jater                                                

podávaná s grilovanou brioškou a cibulovou marmeládou                             

 

"Svíčková"                                                                 

s brusinkami, podávaná s výběrem domácích knedlíků

 (Česká klasika)

 

Mandlové tiramisu;                                                     

mascarpone a jemné piškoty ochucené Amarettem