right_col_icon1.gifBlue Lipno Restaurant

Restaurace

Vítejte v Blue Lipno Restaurant - naše nekuřácká restaurace se prezentuje působivou gastronomií tvořenou s chutí sobě vlastní, s netradičním vzhledem a nezaměnitelným chuťovým rukopisem, vytvářeným našim týmem pod vedením Tomáše Martykána, který nasbíral mnoho zkušeností po celém světě.

Perfektní posezení pro intimní večeři ve dvou nebo pro speciální příležitosti, rodinné oslavy, soukromé večírky, sváteční menu s krásným výhledem na třpytivé Lipenské jezero.

Vše je připravované z čerstvých a kvalitních surovin. Najdete zde pokrmy z české i mezinárodní kuchyně, rybí speciality, steaky, saláty a samozřejmě i menu pro naše nejmenší.

BLUE LIPNO najdete na břehu Lipenské přehrady mezi obcemi Frymburk a Lipno nad Vltavou. Parkování je možné v těsné blízkosti restaurace a pro naše nejmenší máme k dispozici i dětský koutek.

 Na Vaši návštěvu se těší team restaurantu BLUE LIPNO.

Kontakt
Ulice a číslo: 
Lipno nad Vltavou 998
Město: 
Lipno nad Vltavou
Kraje a velká města: 
Český Krumlov
PSČ: 
382 78
E-mail: 
info@bluelipno.cz
Telefon: 
+420 380731780
Detail restaurace
Typ restaurace: 
mezinárodní restaurace
Letní zahrádka: 
Máme zahrádku
Extra salonek: 
Máme extra salónek
Dětský koutek: 
Máme dětský koutek
Vegetarián. jídla: 
Vaříme vegetariánská jídla
Pořádání akcí: 
Pořádáme akce
Wi-fi: 
Máme wi-fi připojení
TV: 
Nemáme
Klimatizace: 
Máme klimatizaci
Nekuřácká: 
Jsme nekuřáci
Parkování: 
Máme Parkoviště
Výběr vína: 
Máme výběr vín
Platba kartou: 
Bereme platební karty

Fotogalerie

fotka
fotka
fotka
fotka
fotka
fotka

Nabídka jídel

Jídelníček: 

 

 

 

 

Předkrmy

 

Silný hovězí vývar s masovou roládkou

Polévka Minestrone

Bazalková pěna s parmazánovým chipsem

55,-

 

Antipasty Talíř plný čerstvé grilované zeleniny, rajčat, mozarelly, prosciutta a spousty dalších dobrot

103,-

Míchaný salát

Pestré saláty a zeleninka dle sezony s domácím dresinkem

47,-

Hovězí Carpaccio

Marinovaná hovězí svíčková slabounce nakrájena, sypaná Parmezánem s čerstvou bazalkou, toastový chléb

110,-

Košíček ze štrúdlového těsta plněný jablko-švestkovým salátem obložený filátky z Kachních

 prsíček

126,-

Andělské vlasy 

vykoupané v Lanýžovém oleji s filátkem z králíka přelitém redukcí z Portského vína

126,-

Parmazánová mistička naplněná těstovinovými mušličkami v omáčce z modrého sýra

94,-

 

Pro TY, CO neradi maso

 

Bazalkové Gnocchi

 s kostičkami zeleniny na rajčatovém Coulis

156,-

Rigatony

 na lůžku z listového špenátu obkroužené jemnou sýrovou omáčkou zdobené ořechy a čerstvým ovocem

184,-

 

Pravé Bernské resty

Přelité houbovým rágu s čerstvými bylinkami a zeleninou Julienne

167,-

 

Něco malého

 

Steak sendvič 

Grilovaný hovězí roštěnec dle vašeho přání podávaný na francouzské bagetě s listy salátu, rajčaty, salátové okurky, studená koktejlová omáčka, steakové hranolky

235,-

 

Toast“Blue Lipno“

 Medailonky z vepřové panenky se žampiony restovanými se šunkou a zapečené na toastu se sýrem

148,-

 

Toast“Klasik“

 Toast zapečený se šunkou a sýrem obložený salátovým Bouquet přelitým Francouzským dresinkem

86,-

 

 

Saláty

 

„Blue Lipno“salát

 Pestré saláty na plátcích rajčat a mozarelly s olivami, bazalkou a medovo-balsamikovým dresinkem

112,-

 

Steak salát

Míchané saláty marinované s domácím dresinkem podávané s filátky z hovězí roštěné,barbecue omáčkou a čerstvou bagetou

212,-

 

Fitness salát

 Směs salátů a čerstvého ovoce s pečenými kousky kuřecích prsíček marinovaných v drcených cherry rajčátkách přelitý italským dresinkem

163,-

 

 

Salát s grilovanou rybou

Výběr z denního úlovku

čerstvá ryba dle sezony podávaná na salátových bouquetech v domácí zálivce

zeptejte se na nabídku

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlavní masité chody

 

Jehněčí kotletky

Do růžova pečené s gratinovanými brambory, fazolky svázanými špekem do otýpek a rozmarýnovou šťávičkou

279,-

 

 

Talíř“Blue Lipno“

 Filátka z kachních prsíček a králíka s opečeným plátkem uzeného bůčku servírované s glazurovaným luskovým hráškem a bramborovo-kapustovou roládou

293,-

 

 

Kachní prsíčka

 šťavnatě upečená na pomerančovo-thymiánové šťávičce s růžičkovou kapustou provoněnou špekem a bramborovými nudlemi orestovanými s máslem a strouhankou

289,-

 

Vepřová panenka

 v celku pečená na houbovém krému s pravými Bernskými Resty

229,-

 

 

Rib Eye Steak

  na restovaném cibulovém dialogu, žampionech a cherry rajčátkách podávaný se šťouchanými brambory a silnou masovou redukcí

259,-

 

 

Filet Mignon

 na šťávě provoněné vínem“Barolo“doplněný terinkou z polenty a z másla vytaženou brokolicí sypanou praženými mandlovými lupínky

295,-

 

 

Kuřecí prsíčko

Šťavnatě upečené na pórkovém fondy, sezamová rýže

167,-

 

 

 

Pokrmy z ryb

 

Rybí“trio“

 Losos, candát, pražma s máslem a čerstvými bylinkami pečené v červené kari-pěně servírované v rýžovém kruhu

289,-

 

 

Kousky Lososa

 a brokolice v  lehké ryzlinkové omáčce s gnocchi

229,-

 

Filet s candáta

 pečený v mandlovém másle podávaný se smetanovým listovým špenátem a petrželovým bramborem

279,-

 

Pstruh 200g

Pečený v solném těstě a podávaný s mini petrželovými brambůrky a přelivem z přepuštěného česnekového másla (40 min příprava)

189,-

 

 

 

Speciality šéfkuchaře

 

Chateaubriand (dělá se od 2osob)

Do růžova upečená střední část hovězí svíčkové podávaná s čerstvou sezónní zeleninkou, různými bramborovými přílohami a trojími omáčkami

580,-

 

Surf and Turf Steak z hovězí svíčkové, grilovaný  Gambas na mediteránské restované zelenině s plněnými mini brambůrky

426,-

 

Hovězí entrecote

 „kafe de paris“s grilovanou sezonní zeleninkou a pečeným bramborem v alobalu plněným bylinkovým dipem

277,-

 

supr

Supr všechno, jídlo bylo fantastické, prostředí legendární :-)

děkuji