Blue Lipno Restaurant
Restaurace
Vítejte v Blue Lipno Restaurant - naše nekuřácká restaurace se prezentuje působivou gastronomií tvořenou s chutí sobě vlastní, s netradičním vzhledem a nezaměnitelným chuťovým rukopisem, vytvářeným našim týmem pod vedením Tomáše Martykána, který nasbíral mnoho zkušeností po celém světě.
Perfektní posezení pro intimní večeři ve dvou nebo pro speciální příležitosti, rodinné oslavy, soukromé večírky, sváteční menu s krásným výhledem na třpytivé Lipenské jezero.
Vše je připravované z čerstvých a kvalitních surovin. Najdete zde pokrmy z české i mezinárodní kuchyně, rybí speciality, steaky, saláty a samozřejmě i menu pro naše nejmenší.
BLUE LIPNO najdete na břehu Lipenské přehrady mezi obcemi Frymburk a Lipno nad Vltavou. Parkování je možné v těsné blízkosti restaurace a pro naše nejmenší máme k dispozici i dětský koutek.
Na Vaši návštěvu se těší team restaurantu BLUE LIPNO.
Fotogalerie
Nabídka jídel
Předkrmy
Silný hovězí vývar s masovou roládkou
Polévka Minestrone
Bazalková pěna s parmazánovým chipsem
55,-
“Antipasty“ Talíř plný čerstvé grilované zeleniny, rajčat, mozarelly, prosciutta a spousty dalších dobrot
103,-
Míchaný salát
Pestré saláty a zeleninka dle sezony s domácím dresinkem
47,-
Hovězí Carpaccio
Marinovaná hovězí svíčková slabounce nakrájena, sypaná Parmezánem s čerstvou bazalkou, toastový chléb
110,-
Košíček ze štrúdlového těsta plněný jablko-švestkovým salátem obložený filátky z Kachních
prsíček
126,-
Andělské vlasy
vykoupané v Lanýžovém oleji s filátkem z králíka přelitém redukcí z Portského vína
126,-
Parmazánová mistička naplněná těstovinovými mušličkami v omáčce z modrého sýra
94,-
Pro TY, CO neradi maso
Bazalkové Gnocchi
s kostičkami zeleniny na rajčatovém Coulis
156,-
Rigatony
na lůžku z listového špenátu obkroužené jemnou sýrovou omáčkou zdobené ořechy a čerstvým ovocem
184,-
Pravé Bernské resty
Přelité houbovým rágu s čerstvými bylinkami a zeleninou Julienne
167,-
Něco malého
Steak sendvič
Grilovaný hovězí roštěnec dle vašeho přání podávaný na francouzské bagetě s listy salátu, rajčaty, salátové okurky, studená koktejlová omáčka, steakové hranolky
235,-
Toast“Blue Lipno“
Medailonky z vepřové panenky se žampiony restovanými se šunkou a zapečené na toastu se sýrem
148,-
Toast“Klasik“
Toast zapečený se šunkou a sýrem obložený salátovým Bouquet přelitým Francouzským dresinkem
86,-
Saláty
„Blue Lipno“salát
Pestré saláty na plátcích rajčat a mozarelly s olivami, bazalkou a medovo-balsamikovým dresinkem
112,-
Steak salát
Míchané saláty marinované s domácím dresinkem podávané s filátky z hovězí roštěné,barbecue omáčkou a čerstvou bagetou
212,-
Fitness salát
Směs salátů a čerstvého ovoce s pečenými kousky kuřecích prsíček marinovaných v drcených cherry rajčátkách přelitý italským dresinkem
163,-
Salát s grilovanou rybou
Výběr z denního úlovku
čerstvá ryba dle sezony podávaná na salátových bouquetech v domácí zálivce
zeptejte se na nabídku
Hlavní masité chody
Jehněčí kotletky
Do růžova pečené s gratinovanými brambory, fazolky svázanými špekem do otýpek a rozmarýnovou šťávičkou
279,-
Talíř“Blue Lipno“
Filátka z kachních prsíček a králíka s opečeným plátkem uzeného bůčku servírované s glazurovaným luskovým hráškem a bramborovo-kapustovou roládou
293,-
Kachní prsíčka
šťavnatě upečená na pomerančovo-thymiánové šťávičce s růžičkovou kapustou provoněnou špekem a bramborovými nudlemi orestovanými s máslem a strouhankou
289,-
Vepřová panenka
v celku pečená na houbovém krému s pravými Bernskými Resty
229,-
Rib Eye Steak
na restovaném cibulovém dialogu, žampionech a cherry rajčátkách podávaný se šťouchanými brambory a silnou masovou redukcí
259,-
Filet Mignon
na šťávě provoněné vínem“Barolo“doplněný terinkou z polenty a z másla vytaženou brokolicí sypanou praženými mandlovými lupínky
295,-
Kuřecí prsíčko
Šťavnatě upečené na pórkovém fondy, sezamová rýže
167,-
Pokrmy z ryb
Rybí“trio“
Losos, candát, pražma s máslem a čerstvými bylinkami pečené v červené kari-pěně servírované v rýžovém kruhu
289,-
Kousky Lososa
a brokolice v lehké ryzlinkové omáčce s gnocchi
229,-
Filet s candáta
pečený v mandlovém másle podávaný se smetanovým listovým špenátem a petrželovým bramborem
279,-
Pstruh 200g
Pečený v solném těstě a podávaný s mini petrželovými brambůrky a přelivem z přepuštěného česnekového másla (40 min příprava)
189,-
Speciality šéfkuchaře
Chateaubriand (dělá se od 2osob)
Do růžova upečená střední část hovězí svíčkové podávaná s čerstvou sezónní zeleninkou, různými bramborovými přílohami a trojími omáčkami
580,-
Surf and Turf Steak z hovězí svíčkové, grilovaný Gambas na mediteránské restované zelenině s plněnými mini brambůrky
426,-
Hovězí entrecote
„kafe de paris“s grilovanou sezonní zeleninkou a pečeným bramborem v alobalu plněným bylinkovým dipem
277,-
supr
Supr všechno, jídlo bylo fantastické, prostředí legendární :-)
děkuji