Hostinec U tří sedláků
Restaurace
Hostinec U Tří sedláků se traduje již na přelomu 19. a 20. století a převážně sloužil vorařům, oficírům, obchodníkům a budějickým měšťanům. Společně zde chutnali čepované pivo a pochutnávali si na vyhlášených polévkách.
V padesátých letech minulého století byl hostinec znárodněn a připojen ke světoznámé restauraci Masné Krámy, kde sloužil jako kuchyně až do povodní roku 2002. Poté byla restaurace Masné Krámy uzavřena, následovalo v roce 2004 opětovné oddělení domů a v září 2005 byl obnoven provoz hostince U tří sedláků.
Dnešní hostinec U Tří sedláků dominuje svým postavením přímo v historickém centru města na křižovatce ulic Hroznová a Česká a je ukázkou (či patří mezi) klasické české hospody, založené na čepování kvalitního českého piva plzeňského typu PILSNER URQUELL a širokou nabídkou pokrmů české i světové kuchyně.
Hostinec U Tří sedláků je svým charakterem pivnice určená pro všechny co milují skvělý čepovaný zlatavý mok, Plzeňský ležák (známý pod značkou Pilsner Urquell ) a dnešní typickou českou kuchyni. Hlavním lákadlem našeho hostince je již zmiňovaný Plzeňský ležák, kterému se dostává té nejlepší péče, byl oceněn CERTIFIKÁTEM č.782 za dodržení nejvyšší kvality čepovaného plzeňského piva – propůjčuje pod neustálím dohledem Plzeňský Prazdroj, a.s. – viz Certifikát.
Mezi ostatní čepovaná piva patří národem oblíbená světlá desítka Gambrinus jako ze sedmého schodu, jak praví sládkové: „vrchol blaha“ a černý klenot z Velkých Popovic chutnající jako křen – správně je to on Velkopopovický kozel v hodnosti desátníka!
Tento plzeňské čtyřlístek uzavírá lahodný lahvový Radegast Birell - král mezi nealkoholickými pivy.Dále nabízíme pestrou škálu českých i zahraničních alkoholických a nealkoholických nápojů, kvalitní lahvová i čepovaná vína z českých vinic, káva a čaj je samozřejmostí, neopomněli jsme ani na míchané nápoje. Výčepní i obsluha vám ráda vyhoví ve vašich přáních. Pokud dostanete hlad tak máte možnost výběru z denní nabídky hotových jídel do vyprodání za lidové ceny a pokud jste tu šanci prošvihli nebo vás nabídka nezaujala je na řadě Jídelní lístek a tam si zajisté vyberete ovšem do kapsy bude nutno hlouběji šahati. A pro po k tomu jídelníčku v rychlosti, tak tedy možnost objednati je maso hovězí, vepřové, kuřecí, nějakou rybu jako je candát a kapr i zeleninové a bezmasé pokrmy vaříme a sladké na cukrovku taky děláme.
Fotogalerie
Nabídka jídel
denní nabídka - www.utrisedlaku.cz
U tří sedláku je nejlepší restaurace v Budějkach.
Chodím tam už skoro pět let a ještě mě nikdy tahle skvělá restaurace nezklamala. Prostředí, obsluha, jídlo a pivo nemá chybu. Martin K.
super jídlo
máme u Vás velmi rádi jídlo
výborné jídlo
nejlepší restaurace v budějkách